Søk
  • Lisbeth - Din netthjelper

Facebook - hva er forskjellen på profil, side og gruppe?

Oppdatert: 8. sep. 2020


Du har en liten bedrift og du ønsker å bli aktiv på Facebook og komme i kontakt med dine kunder og publikum. Men hva skal du velge? Hva er egentlig forskjellen på grupper og sider?


Profil

For å bruke Facebook, må du opprette en profil. En profil er deg som person. Her kan du dele tanker og betraktninger, bilder og annen informasjon om deg selv. Du har et profilbilde, og dette er ofte av deg. Mange bruker også bilder av dyr, steder, farger eller annet. Profilen er personlig.


Side

En side er en offentlig "profil". En side representerer en bedrift, artist, offentlig person, organisasjoner eller lignende. Du må ha en profil for å opprette eller administrere en side.

Du må også ha lov til å representere bedriften, slik at du ikke oppretter en side som egentlig tilhører noen andre.


Du kan nå ditt publikum ved å ha en side. Når du publiserer noe på siden, vil navnet på siden stå som den som publiserer, og ikke ditt navn. Når noen "liker" din side, vil de få opp innlegg fra din side i sin nyhetsoppdatering.


Gruppe

En gruppe er annerledes fra en side fordi medlemmene aktivt må melde seg inn i den. En gruppe kan være åpen for alle, eller man kan begrense hvem som kan være medlemmer. Man må ha en profil for å opprette en gruppe. En gruppe trenger ikke være koblet til en side, det vil si at man ikke trenger å ha en bedrift for å ha en gruppe.


I en gruppe kan man dele bilder, nyheter, betraktninger og informasjon. Når man publiserer noe i en gruppe, vil man publisere som seg selv. Det er også mulig å publisere som en side, dersom siden er medlem av gruppen. Medlemmene vil få opp innlegg i sin nyhetsoppdatering. Det er vanlig at grupper lukket for andre enn medlemmene, slik at kun godkjente medlemmer kan se innholdet. Typisk er grupper fotballaget, syklubben eller skoleklassen. Hvis du f.eks. driver med kursvirksomhet, kan grupper være en fin måte å fortsette kommunikasjonen med deltagerne etter kurset.


Du kan finne mer informasjon om profiler, sider og grupper her:

Kilde: https://www.facebook.com/help/135275340210354/?helpref=hc_fnav

603 visninger0 kommentarer